18 травня 2021

Місткість, продуктивність і практичний дизайн

Toyota продовжує розширювати лінійку своїх легких комерційних автомобілів у Європі та представляє новий Proace City — високопродуктивний і привабливий компактний фургон. Простора, містка та практична модель посилює позиції Proace як ідеального автомобіля для будь-яких перевезень.

Просторий і продуктивний

Вантажний фургон Proace City здатний задовольнити будь-які бізнес-потреби, пропонуючи різні конфігурації вантажного простору та сидінь, а також варіанти силової установки.

Пропонуються дві модифікації автомобіля за довжиною кузова — STANDARD (4,4 м) і LONG (4,7 м). Обидві доступні у цільнометалевій версії. Пасажирська версія Proace City Verso пропонується з п'ятьма сидіннями або ж із сімома для подовженої моделі.

Максимальний об’єм вантажного простору Proace City становить від 3,3 м3 (у компактному варіанті) до 4,3 м3 (у подовженому варіанті з опцією Smart Cargo). Варто зазначити, що Toyota — один із небагатьох автомобілів у своєму класі, що здатен вмістити дві європалети. Додаткова система Smart Cargo забезпечує високий у своєму класі показник довжини вантажу — 3,1 м для компактної версії та 3,4 м для довгої. Максимальна вантажопідйомність Proace City також є вражаючою для свого класу та становить до 920 кг. Крім того, авто здатне буксувати причеп із масою до 1 тонни, завдяки чому підходить для перевезення ще більших і важчих вантажів.

На вибір пропонуються два дизельні двигуни: потужністю 102 к.с. із п’ятиступеневою механічною трансмісією та 130 к.с. із восьмиступеневою автоматичною трансмісією.

Практичний та універсальний дизайн

Вантажний фургон Proace City пропонує широкий спектр конфігурацій інтер’єру. Зокрема, можна обрати між двома окремими передніми сидіннями та двомісним переднім пасажирським сидінням диванного типу. Функція Smart Cargo, що пропонується опційно, дозволяє збільшити вантажний простір на 0,4 м³, а максимальну довжину вантажу — на 1,3 м завдяки складаному пасажирському сидінню та захисній перегородці зі спеціальним отвором. Спинку центрального пасажирського сидіння можна повернути для ще більшої місткості.

У Proace City можна зберігати все необхідне — салон оснащено підстаканниками, невеликими контейнерами, ящиком під сидінням і відділеннями у дверцятах.

Доступ до вантажного відділення спрощується при паркуванні в обмеженому просторі завдяки заднім відкидним дверцятам.

У пасажирській версії Proace City Verso сидіння другого ряду складаються у пропорції 60:40. У подовженому варіанті кузова автомобіль оснащений третім рядом сидінь, достатньо великим, щоб із комфортом розмістити дорослих пасажирів. Усі пасажирські сидіння, зокрема й переднє, складаються для максимальної зручності.

Безпека та комфорт

Proace City оснащено низкою функцій, що забезпечують комфортні умови водіння та поліпшені характеристики як вантажної версії автомобіля, так і пасажирської Verso.

У стандартному оснащенні пасажирської версії Proace City Verso до комплексу систем безпеки* входять: система попередження про загрозу фронтального зіткнення з функцією автоматичного гальмування та розпізнавання пішоходів (PCS); система розпізнавання та інформування про дорожні знаки (RSA); система допомоги руху в смузі (LKA); круїз-контроль; функція нагадування про відпочинок, що рекомендує водієві зробити перерву під час тривалого перебування за кермом. Комплектація Comfort додатково оснащена функцією автоматичного дальнього світла (AHB), функцією попередження про перетин ліній розмітки та розширеною системою розпізнавання й інформування про дорожні знаки.

Proace City Verso також отримав восьмидюймовий сенсорний екран із технологіями MirrorLink, Apple CarPlay (включно з Siri) й Android Auto (включно з асистентом Google) та підтримкою Bluetooth-з’єднання з USB/AUX-роз’ємами.

Безпеку та зручність маневрування гарантує камера заднього огляду з кутом огляду 180 градусів. Крім того, вона передає широкоформатне зображення, що охоплює ще ширший простір.

Новий практичний фургон Toyota Proace City у вантажній та пасажирській версіях дозволяє якнайкраще задовольнити ділові потреби клієнтів із погляду універсальності, продуктивності й ефективності, забезпечуючи і комфорт пасажирів, і зручне перевезення багажу. 

* Наведені тут і далі електронні системи є допоміжними та за жодних обставин не можуть замінити водія, який завжди є відповідальним за безпечне керування. Перед початком руху водій повинен ознайомитися з експлуатаційною документацією та впевнитися в безпечності обраного прийому керування.