12 березня 2019

Обрано переможців Сьомого національного конкурсу дитячого малюнка «Автомобіль твоєї мрії — 2019», який проходив із 16 листопада 2018 року по 16 січня 2019 року в офіційних дилерських центрах Toyota в Україні.

Перша категорія — діти віком до 7 років включно:
1 місце: Чухрай Артур Євгенович (6 років), м. Київ.
2 місце: Федорчук Євгенія Сергіївна (7 років), м. Вінниця
3 місце: Ткаченко Лілія Олексіївна (7 років), м. Зіньків

Друга категорія — діти віком від 8 до 11 років:
1 місце: Колеснікова Єва Іллівна (8 років), м. Кривий ріг
2 місце: Крайня Анастасія Ігорівна (10 років), м. Зіньків
3 місце: Большаков Олег Денисович (11 років), м. Нова Каховка

Третя категорія — діти віком від 12 до 15 років:
1 місце: Кійкова Марія Андріївна (14 років), м. Харків
2 місце: Джувага Ангеліна Вікторівна (15 років), м. Зіньків
3 місце: Перехрест Олександр Сергійович (13 років), смт. Драбів

Лауреати у кожній віковій категорії отримають цінні подарунки відповідно до місця:  
1 місце — графічний планшет  2 місце — планшет  3 місце — 3D-ручка


Роботи переможців українського конкурсу подаються до участі у світовому конкурсі, що відбудеться влітку 2019 року в Японії. Головний приз конкурсу — подорож учасника-переможця разом з одним із батьків або іншим законним представником на офіційну церемонію нагородження Всесвітнього конкурсу дитячого малюнка «Автомобіль твоєї мрії — 2019» до Японії, яка відбудеться у червні-липні 2019 року. Імена переможців Всесвітнього конкурсу буде оголошено на сайті https://www.toyota.ua/ у серпні 2019 року.

Переможців конкурсу «Автомобіль твоєї мрії» визначило професійне журі, до складу якого увійшли мистецтвознавці та лідери думок в арт-сфері:

  • Роман Мінін, український живописець, графік, стрит-артист, фотограф, автор об’єктів та інсталяцій; учасник і організатор фестивалів стрит-арту; номінант премії PinchukArtCentre (2013). Його роботи демонструвалися на багатьох виставках в Україні та за кордоном. 
  • Максим та Юлія Волошини, засновники галереї сучасного мистецтва Voloshyn Gallery. У 2015 році Forbes включив їх до топ-30 українських колекціонерів і до рейтингу 30 успішних українців, яким ще не виповнилося 30. 
  • Вікторія Костів, співвласниця дитячої арт студії Shkinder, яка існує вже шість років; улюблений педагог у найбільш юних учнів.

Організатором Національного конкурсу дитячого малюнку «Автомобіль твоєї мрії — 2019», який проходив із 16 листопада 2018 року по 16 січня 2019 року в офіційних дилерських центрах Toyota в Україні, є офіційний дистриб’ютор автомобілів Toyota в Україні ПІІ «Тойота-Україна».