22 грудня 2020

Стартер являє собою електромеханічний пристрій, який відіграє велику роль в роботі транспортного засобу. Складно переоцінити важливість цього елемента, так як саме завдяки стартеру у водія є можливість запустити двигун внутрішнього згоряння в авто. Цей компонент отримує електроживлення від акумуляторної батареї, забезпечує первісну швидкість обертання колінчастого валу.

Існує безліч причин, чому пристрій може перестати працювати, і чому вам буде потрібен ремонт стартера Тойота в Києві. Наприклад, якщо акумулятор розряджений, ви не зможете запустити двигун. У цьому випадку рішення очевидно: потрібно зарядити батарею або відремонтувати її, якщо це необхідно. Але не завжди стартер перестає працювати саме через несправність акумулятора, тому без діагностики цього електромеханічного пристрою не обійтися.

Ремонт стартера Тойота в Києві: ознаки і причини несправності

Всі поломки цього елемента можна умовно розділити на дві категорії: електричні і механічні. З однаковою вірогідністю стартер може вийти з ладу як сам по собі, так і через проблеми з електроживленням або проводами.

Найчастіше неполадки зі стартером пов'язані зі станом електричного кола, що йде від акумуляторної батареї. При цьому зламатися можуть і внутрішні комплектуючі цього пристрою:

  • Згодом зношуються і виробляють свій ресурс опорні втулки. Через це якір стартера працює з люфтом. Це призводить до поганого контакту колектора і щітки, від чого остання може підгорати і зношуватися ще швидше.
  • Під час роботи пристрою ролики бендикса стираються, перестаючи блокувати обойму деталі. Через це перестає обертатися шестернь стартера, тому бендикс потрібно міняти на новий.
  • Через коротке замикання може вийти з ладу втягуюче реле. У таких ситуаціях якір обертається, навіть якщо вимкнено запалювання. Слід негайно вимкнути живлення цього пристрою, знявши відповідну клему з акумулятора.

У деяких випадках ситуацію можна виправити вручну, але якщо зламалося тягове реле, зносилися контакти або сталося коротке замикання, вам може знадобитися ремонт стартера Тойота в Києві. У цьому випадку наші фахівці змінюють пошкоджені деталі на нові, а поломки, якщо вони є - усувають.

Записатись на сервіс

Як виконується ремонт стартера Тойота

У різних моделях авто процес лагодження стартера дуже схожий, так як ремонтні роботи виконуються згідно з суворим алгоритмом дій. Коротко його можна описати так:

  • Наші механіки ретельно оглядають всі комплектуючі і деталі пристрою на предмет неполадок, зносу або пошкоджень.
  • Після усунення дефектів стартер перевіряється на працездатність за допомогою спеціального обладнання.

Слід зауважити, що ціна на ремонт стартера в Києві і інших містах України залежить від характеру поломки. Якщо пристрій підлягає відновленню, його лагодять. В іншому випадку потрібна заміна і установка нового стартера. Модель автомобіля теж має значення, так як пристрої для двох різних автомобілів Тойота можуть відрізнятися за вартістю і характеристиками.

Ремонт стартера Toyota в Києві: переваги нашого автосервісу

Звертайтеся до наших професіоналів, якщо вас цікавить ремонт стартера Toyota в Києві. Механіки на СТО знають всі особливості та нюанси майбутніх робіт, тому оперативно усунуть несправності або пошкодження стартера в вашому транспортному засобі. Якщо у вас залишилися питання, звертайтеся до фахівців Toyota City Plaza за персональною консультацією.