14 грудня 2020

Амортизатор являє собою деталь підвіски, яка потрібна для гасіння коливань і утримання машини в горизонтальному положенні. При розгоні у транспортного засобу навантажуються задні і розвантажуються передні колеса, а під час гальмування - навпаки. Саме завдяки амортизаторам покришки не втрачають зчеплення з дорогою під час експлуатації авто. Як і під час маневрування, коли навантаження зміщується на всі боки, а не по осям авто. 

Якщо амортизатор буде несправним, він не зможе утримувати колесо в контакті з дорожнім покриттям. Це значно підвищує ризик втрати контролю над автомобілем, що може призвести до дорожньо-транспортної пригоди. Саме тому потрібно регулярно перевіряти стан цих деталей. Як правило, кожні 15 тис. кілометрів, але не рідше одного разу на рік.

Заміна амортизаторів Toyota в Києві

Звертайтеся в наш автосервіс, якщо вас цікавить заміна амортизаторів Toyota в Києві. Наші механіки спеціалізуються на автомобілях цієї марки, тому знають всі нюанси роботи та в стислі терміни виконають установку нових комплектуючих в вашому транспортному засобі.

Як визначити несправність амортизаторів

Існує кілька ознак, за якими можна визначити несправність амортизаторів:

  • автомобіль сильно розгойдується при гальмуванні або під час розгону;
  • при входженні в поворот виникає різкий крен;
  • незалежно від типу дорожнього покриття збільшився гальмівний шлях;
  • машину веде вбік під час їзди по прямій;
  • відчувається дискомфорт під час їзди.

Записатись на сервіс

Процес заміни амортизаторів

Під час установки нових амортизаторів потрібно не тільки дотримуватися певного алгоритму. Існує безліч нюансів, які важливо враховувати. Наприклад, при установці нових задніх амортизуючих елементів обов'язково підпирається балка заднього моста. Це необхідно, щоб стиснути амортизатор.

Зверніть увагу і на те, що ціна заміни амортизаторів Тойота залежить як від складності майбутнього ремонту, так і використовуваних деталей. У різних машинах можуть використовуватися свої комплектуючі, тому навіть при однаковому процесі заміни вартість робіт може варіюватися.

Як відбувається заміна амортизаторів

У всіх випадках процес заміни амортизаторів виконується по суворо заданому алгоритму. Таку операцію краще довіряти фахівцям на СТО, оскільки всього однієї помилки досить для того, щоб новий компонент швидко став непридатним. Більш того, основним елементом амортизатора є пружина. У стислому стані вона являє собою небезпечну деталь, яка може серйозно травмувати людину при неакуратному використанні. Не ризикуйте: довіряйте заміну цих комплектуючих сервісменам нашого центру.

Для прикладу візьмемо передні амортизатори.

Їх змінюють так:

  • вивішують колесо, виставляють опори;
  • відкручують болтові кріплення стійки;
  • від'єднують рульовий наконечник і гальмівний шланг;
  • прибирають кріплення верхньої подушки;
  • виймають стійку;
  • знімають пружину;
  • встановлюють новий амортизатор;
  • збирають всі деталі в зворотній послідовності.

Алгоритм заміни деталей може відрізнятися для автомобілів різних моделей.

Заміна амортизаторів Toyota: чому слід звертатися в Тойота Сіті Плаза

У нас працюють фахівці з багаторічним досвідом, а в роботі використовуються тільки оригінальні запчастини високої якості. Якщо зацікавила заміна амортизаторів Toyota, записуйтеся до нас на техобслуговування онлайн або за контактним телефоном +38 044 492 70 00.